Metal inti PCB tegese inti (basa) materi kanggo PCB iku logam, ora FR4 normal / CEM1-3, etc. Aluminium nduweni kemampuan transfer panas lan boros sing apik, nanging luwih murah; tembaga wis kinerja malah luwih apik nanging relatif luwih larang, lan baja bisa dipérang dadi baja normal lan stainless steel. Luwih kaku tinimbang aluminium lan tembaga, nanging konduktivitas termal luwih murah tinimbang dheweke. Wong bakal milih materi dhasar / inti dhewe miturut aplikasi sing beda.

Umumé, aluminium minangka pilihan sing paling ekonomis amarga konduktivitas termal, kaku, lan biaya. Mulane, bahan dasar / inti saka PCB Metal inti normal digawe saka aluminium. Ing perusahaan kita, yen ora panyuwunan khusus, utawa cathetan, referensi inti logam bakal dadi aluminium, banjur MCPCB tegese PCB Aluminium inti. Yen sampeyan perlu Tembaga inti PCB, Steel inti PCB, utawa Stainless steel inti PCB, sampeyan kudu nambah cathetan khusus ing drawing.

Kadhangkala wong bakal nggunakake singkatan "MCPCB", tinimbang jeneng lengkap minangka Metal Core PCB, utawa Metal Core Printed Circuit Board. Lan uga digunakake tembung beda nuduhake inti / basa, supaya sampeyan uga bakal weruh jeneng beda Metal inti PCB, kayata  Metal PCB, Metal Base PCB, Metal Backed PCB, Metal Clad PCB lan Metal Core Papan lan ing.

MCPCB digunakake tinimbang PCB FR4 utawa CEM3 tradisional amarga kemampuan kanggo ngilangi panas kanthi efisien saka komponen kasebut. Iki digayuh kanthi nggunakake Lapisan Dielektrik Konduktif Termal.

Bentenane utama antarane papan FR4 lan MCPCB yaiku bahan dielektrik konduktivitas termal ing MCPCB. Iki minangka jembatan termal antarane komponen IC lan piring backing logam. Kalor ditindakake saka paket liwat inti logam menyang sink panas tambahan. Ing papan FR4 panas tetep stagnant yen ora ditransfer dening heatsink topikal. Miturut tes laboratorium MCPCB karo LED 1W tetep cedhak karo sekitar 25C, dene LED 1W sing padha ing papan FR4 tekan 12C liwat sekitar. PCB LED tansah diprodhuksi karo inti Aluminium, nanging kadhangkala PCB inti baja uga digunakake.

Kaluwihan saka MCPCB

1. boros panas

Sawetara LED dissipate antarane 2-5W saka panas lan Gagal dumadi nalika panas saka LED ora mlaku dibusak; output cahya LED suda uga degradasi nalika panas tetep stagnant ing paket LED. Tujuan saka MCPCB yaiku mbusak panas saka kabeh IC topikal (ora mung LED). Dasar aluminium lan lapisan dielektrik konduktif termal tumindak minangka jembatan antarane IC lan sink panas. Siji sink panas dipasang langsung menyang pangkalan aluminium sing ngilangi kebutuhan kanggo sawetara sink panas ing ndhuwur komponen sing dipasang ing permukaan.

2. expansion termal

Ekspansi lan kontraksi termal minangka sifat umum saka zat kasebut, beda CTE beda karo ekspansi termal. Minangka ciri dhewe, aluminium lan tembaga duwe advance unik saka FR4 normal, konduktivitas termal bisa 0.8 ~ 3.0 W / c.K.

3. stabilitas dimensi

Cetha yen ukuran papan sirkuit dicithak adhedhasar logam luwih stabil tinimbang bahan insulasi. Owah-owahan ukuran 2,5 ~ 3,0% nalika Aluminium PCB lan panel sandwich aluminium digawe panas saka 30 ℃ kanggo 140 ~ 150 ℃.


Sugeng rawuh ing Produsèn pcb inti logam Teknologi Paling apik.

Chat with Us

Kirimake priksaan sampeyan