Постлемењето е главен процес на обработка на склопување на ПХБ. Тоа значи дека некои компоненти не можат да поминат низ брановидното лемење поради процесот на дизајнирање, високите материјали или неможноста да издржат високи температури, што треба да го користат електричното рачка за лемење за рачно лемење. Обработката по заварување на приклучокот генерално се изведува откако ќе заврши брановото лемење на вметнатата ПХБ плоча, па затоа се нарекува обработка по заварување.

 

Не само склопување на компоненти и лемење, можеме да залемеме и кабел& жици на ПХБ плочите.

 

Друга важна употреба е тоа што рачното склопување може соодветно да се проверува од автоматизираната оптичка опрема за инспекција и бара техничар да го потврди нивното поставување и да ги допре сите проблеми со лемењето.

 

Некои конектори за површинско монтирање може да бараат и рачна проверка и допир.

Помалите компоненти кои можеби „пловеле“ за време на повторното полнење или се склони кон премостување со лемење, исто така бараат рачно чистење од техничар.


Chat with Us

Испратете го вашето барање