Едноставен слој од едностраниMCPCB се состои од метална основа (обично алуминиум или легура на бакар), диелектричен (непроводен) слој, слој на бакарно коло, IC компоненти и маска за лемење.


Диелектрикот за препрег обезбедува одличен пренос на топлина од фолијата и компонентите до основната плоча, додека одржува одлична електрична изолација. Основната алуминиумска/бакарна плоча и дава механички интегритет на едностраната подлога и ја дистрибуира и пренесува топлината на ладилник, на површината за монтирање или директно на амбиенталниот воздух.


Еднослојниот MCPCB може да се користи со површинска монтажа и чип& жичани компоненти и обезбедува многу помал термички отпор од FR4 PWB. Металното јадро обезбедува пониска цена од керамичките подлоги и овозможува многу поголеми површини од керамичките подлоги.


Серијата MCPCB од Најдобра технологија е создадена врз основа на незапирливи напори. Производите на нашитеПроизводител на MCPCB со добри материјали, напредна технологија на производство и фини техники на производство се користат во производството на производи за трајна шминка. Изработка е и квалитетен и одлично се продава на домашниот пазар. Доколку барате професионалецДобавувачи на MCPCB, добредојдовте да го посетите производителот на најдобра технологија MCPCB.


Chat with Us

Испратете го вашето барање