Lajme
VR

A ia vlen të njohësh lloje të ndryshme vrimash në PCB? | Teknologjia më e mirë

qershor 17, 2023
Produkti, duke përqafuar konotacion të lartë artistik dhe funksion estetik, padyshim do të krijojë një hapësirë ​​jetese ose pune harmonike dhe të bukur.

FAQ

1. Çfarë është përfundimi i sipërfaqes në PCB?
Zakonisht ne prodhojmë PCB si qark bakri, por bakri oksidohet lehtësisht, kështu që ne do të bëjmë Soldermask mbi shtresën e qarkut të bakrit, por kur kemi nevojë për komponentë të salduar në PCB, do të duhet të bëjmë pads, si t'i mbrojmë jastëkët nga oksidimi dhe jo shkatërrojnë ngjitshmërinë? Ne mund të bëjmë përfundimin e sipërfaqes në PCB.
2. Cilat janë përfundimet e zakonshme të sipërfaqes?
Për kërkesa të ndryshme, ne mund të bëjmë përfundime të ndryshme sipërfaqesh për të përmbushur klientët. Listoni përfundimet e sipërfaqes, që Best Technology Co, Limited ka aftësinë të bëjë për informacionin tuaj. HAL PCB: nivelim i ajrit të nxehtë (HAL), që përdorin Sn për të kryer përfundimin e sipërfaqes, lexoni më shumë... OSP PCB: Konservues organik i saldimit (OSP), lexo më shumë... ENIG PCB: Nikel pa elektro/Ari i zhytur (ENIG), Ari i zhytur në pads, lexoni më shumë ... ENEPIG PCB: nikel pa elektro paladium ari me zhytje (ENEPIG), lexo mor
3. Pse bëjmë përfundimin e sipërfaqes për PCB?
Nëse e keni parë pyetjen "Çfarë është përfundimi i sipërfaqes në PCB?" Më sipër, kjo pyetje do të jetë e lehtë për t'u kuptuar: së pari, ne duhet të mbrojmë shtresën e qarkut të bakrit nga oksidimi dhe dëmtimet mekanike, së dyti, ne duhet të ruajmë ngjitjen e bakrit dhe pronën elektrike.

Përparësitë

1.Pajisjet: Ne blemë shumë makina të avancuara, të artit të shtetit& pajisje për prodhimin, kontrollimin e PCB-ve, për të përmirësuar cilësinë e pllakave tona.
2. Aftësia: Ne vazhdojmë të përmirësojmë MCPCB tonë, PCB FR4& Niveli i prodhimit të PCB-ve qeramike për të marrë rezultate të kënaqshme nga klientët dhe ne.
3. Teknologjia e artit të shtetit: Shumica e inxhinierëve dhe operatorëve tanë kanë më shumë se dhjetë vjet përvojë në industrinë e PCB-ve, kështu që ne mund të prodhojmë speciale si p.sh. pllaka bakri të rëndë 20 OZ, MCPCB me 4 shtresa, etj.
4.Politika e Cilësisë: Cilësia e PCB-ve është thelbi i produkteve. Të gjithë inxhinier& Djemtë e departamentit vital ka më shumë se pesë vjet eksperiencë në industrinë e PCB-ve, ne ndjekim standardin e paracaktuar të PCB-së, si dhe me kërkesën speciale të klientëve.

Rreth teknologjisë më të mirë

Best Technology, e themeluar më 28 qershor 2006, është një kompani e regjistruar në Hong Kong e cila u fokusua në ofruesin e zgjidhjeve me një ndalesë të MCPCB, FR4 PCB, PCB qeramike, PCB speciale si Heavy Copper (deri në 20 OZ), PCB tepër i hollë (0,10, 0,15 mm) dhe shërbim i montimit të PCB-ve. Që nga fillimi, si një bord qark të shtypur Shitësi (PCB) në Azi, Best Technology po dedikohet të jetë partneri juaj më i mirë i tabelave të qarkut të printuar me precizion të lartë, të tilla si pllaka bakri të rëndë, PCB ultra të hollë, shtresa të përziera, TG të lartë, HDI, frekuencë të lartë (Rogers, Taconic ), bordi i kontrolluar me rezistencë, PCB me bërthamë metalike (MCPCB) si PCB alumini, PCB bakri dhe PCB qeramike (përçues bakri, AgPd, Au, etj) etj.Ajo që ne ofrojmë nuk është vetëm PCB& Prodhimi i MCPCB, por edhe duke përfshirë dublikimin e PCB, Inxhinieri& projektimi i procesit, menaxhimi i komponentëve& zgjidhje ndihmuese, PCB në montimin e shtëpisë& integrimi i plotë i sistemit, teknologjia e montuar në sipërfaqe (SMT), montimi i plotë i produkteve& duke testuar.

Në sferën e gjerë të inxhinierisë dhe prodhimit, ekziston një botë e fshehur vrimash, secila me qëllimin dhe pozicionin e vet të veçantë. Këto vrima luajnë një rol vendimtar në lehtësimin e funksioneve të ndryshme brenda sistemeve mekanike dhe elektronike. Në këtë blog, ne do të fillojmë një udhëtim për të eksploruar lloje të ndryshme vrimash në bordin e qarkut të printuar. Pra, lidhni rripat e sigurimit dhe le të gërmojmë në botën magjepsëse të këtyre veçorive thelbësore inxhinierike.

Llojet e zakonshme të vrimave në PCB

Pas ekzaminimit të një bord qarku, do të zbuloni një sërë vrimash që shërbejnë për qëllime specifike. Këto përfshijnë vrimat përmes, PTH, NPTH, Vrimat e verbëra, Vrimat e groposura, vrimat e kundërta, vrimat kundër fundosjes, vrimat e vendndodhjes dhe vrimat fiduciale. Çdo lloj vrime përmbush një rol dhe funksion të veçantë brenda PCB-së, duke e bërë të rëndësishme njohjen me karakteristikat e tyre për të lehtësuar dizajnimin optimal të PCB-së.

 

1. Nëpërmjet vrimave

Vrimat via janë hapje të vogla që lidhin shtresa të ndryshme të një bord qarku të printuar (PCB). Ato lehtësojnë rrjedhën pa probleme të sinjaleve dhe fuqisë ndërmjet shtresave, duke mundësuar dizajnimin dhe transmetimin efikas të qarkut. Viat mund të klasifikohen në dy lloje: Vrima të shtruara (PTH) dhe Vrima të pambrojtura (NPTH), secila duke shërbyer funksione të ndryshme.

2. PTH (Plated Through-Hole)

Vrimat e shtruara (PTH) janë viza me material përçues që mbulon muret e brendshme. PTH-të krijojnë lidhje elektrike midis shtresave të ndryshme të një PCB, duke lejuar kalimin e sinjaleve dhe fuqisë. Ato luajnë një rol vendimtar në ndërlidhjen e komponentëve, duke lehtësuar rrjedhën e rrymës elektrike dhe duke siguruar funksionalitetin e qarkut.

3. NPTH (Vrima e Papërpunuar)

Vrimave të pambrojtura (NPTH) u mungon shtresa përçuese në muret e tyre të brendshme, duke i bërë ato të përshtatshme vetëm për qëllime mekanike. Këto vrima përdoren për mbështetje mekanike, shtrirje ose si udhërrëfyes pozicionimi, pa krijuar asnjë lidhje elektrike. NPTH-të ofrojnë stabilitet dhe saktësi, duke siguruar shtrirjen e duhur të komponentëve brenda tabelës së qarkut. Kryesisht i ndryshëm midis PTH dhe NPTH është se folia e bakrit do të vendoset në murin e vrimës ndërsa NPTH nuk ka nevojë të bëhet pjatë.

4. Vrimat e verbëra

Vrimat e verbër janë vrima pjesërisht të shpuara që depërtojnë vetëm në njërën anë të një bordi qarku. Ato përdoren kryesisht për të lidhur shtresën e jashtme të tabelës me shtresën e brendshme, duke mundësuar montimin e komponentëve në njërën anë, ndërsa mbeten të fshehura nga tjetra. Vrimat e verbër ofrojnë shkathtësi dhe ndihmojnë në maksimizimin e hapësirës në dizajnet komplekse të pllakave të qarkut.

5. Vrima të varrosura

Vrimat e groposura janë tërësisht të mbyllura brenda një bord qarku, duke lidhur shtresat e brendshme pa u shtrirë në shtresat e jashtme. Këto vrima janë të fshehura nga të dy anët e tabelës dhe shërbejnë për të vendosur lidhje dhe rrugë midis shtresave të brendshme. Vrimat e groposura lejojnë dizajne më të dendura të bordit të qarkut, duke reduktuar kompleksitetin e gjurmëve të rrugës dhe duke rritur funksionalitetin e përgjithshëm të tabelës. Ato ofrojnë një zgjidhje të qetë dhe kompakte pa asnjë ekspozim sipërfaqësor.

6. Vrimat e kundërvënieve

Vrimat e kundërvënieve janë prerje cilindrike të krijuara për të vendosur kokat e bulonave, dadove ose vidhave. Ato sigurojnë një zgavër me fund të sheshtë që lejon që lidhësit të qëndrojnë në të njëjtin nivel ose pak nën sipërfaqen e materialit. Funksioni primar i vrimave kundër gropës është të përmirësojnë estetikën dhe funksionalitetin e një dizajni duke siguruar një pamje të qetë dhe të barabartë. Këto vrima zakonisht gjenden në përpunimin e drurit, përpunimin e metaleve dhe aplikimet inxhinierike ku kërkohet një sipërfaqe mbajtëse e fshehur ose më e madhe.

 

7. Vrima kundërmbytur

Vrimat e mbytura janë gropa konike të krijuara për të vendosur kokat me kënd të vidave ose fiksuesve. Ato përdoren për të siguruar që kokat e vidhave të shtrihen në nivel ose pak nën sipërfaqen e materialit. Vrimat e zhytura kundër sherbejnë për qëllime estetike dhe praktike, duke siguruar një përfundim të lëmuar dhe të përsosur, ndërsa zvogëlojnë rrezikun e pengesave ose zgjatjeve. Shkathtësia e tyre i bën ato të përshtatshme për aplikime të ndryshme, nga prodhimi i mobiljeve deri tek inxhinieria e hapësirës ajrore.

 

8. Vrimat e vendndodhjes

Vrimat e vendndodhjes, të njohura gjithashtu si vrimat e referencës ose vrimat e veglave, shërbejnë si pika kryesore referimi për rreshtimin dhe pozicionimin e komponentëve, pjesëve ose instalimeve gjatë proceseve të prodhimit ose montimit. Këto vrima vendosen në mënyrë strategjike në një dizajn për të siguruar shtrirje të saktë dhe të qëndrueshme, duke mundësuar montim efikas dhe reduktuar gabimet.

9. Vrima fiduciale

Vrimat fiduciale, të referuara edhe si shenja fiduciale ose shenja të shtrirjes, janë vrima ose shenja të vogla precize të vendosura në një sipërfaqe ose PCB (Printed Circuit Board). Këto vrima shërbejnë si pika referimi vizuale për sistemet e shikimit, proceset e automatizuara ose kamerat e vizionit të makinës.

Ndërsa përfundojmë udhëtimin tonë nëpër botën magjepsëse të vrimave në inxhinieri, ne kemi fituar një kuptim më të thellë të funksioneve dhe pozicioneve të vrimave të kundërpërdorimit, vrimave të fundosura, përmes vrimave, PTH, NPTH, vrimave të verbëra dhe vrimave të groposura. Këto vrima janë elementë thelbësorë në industri të ndryshme, duke kontribuar në estetikën, funksionalitetin dhe efikasitetin e modeleve.


Pas prezantimit të secilit prej tyre, duhet të kishit fituar një kuptim më të thellë të funksioneve të tyre, shpresojmë që kjo të jetë e dobishme për ju vrimat e projektimit në projektin tuaj PCB!!


Informata themelore
 • Viti i themeluar
  --
 • Lloji i biznesit
  --
 • Vendi / Rajoni
  --
 • Industria kryesore
  --
 • Produktet kryesore
  --
 • Personi juridik i ndërmarrjes
  --
 • Punonjësit e përgjithshëm
  --
 • Vlera vjetore e prodhimit
  --
 • Tregu i eksportit
  --
 • Klientët e bashkëpunuar
  --
Chat with Us

Dërgoni kërkesën tuaj

Zgjidhni një gjuhë tjetër
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Gjuha aktuale:Shqip