Metal Core PCB hartina inti (dasar) bahan pikeun PCB nyaeta logam, sanes FR4 normal / CEM1-3, jsb na ayeuna logam paling umum dipaké pikeun pabrik MCPCB anu Aluminium, Tambaga jeung alloy baja. Aluminium boga mindahkeun panas alus tur kamampuhan dissipation, tapi acan rélatif langkung mirah; tambaga boga kinerja malah hadé tapi rélatif leuwih mahal, sarta baja bisa dibagi kana baja normal sarta stainless steel. Éta langkung kaku tibatan aluminium sareng tambaga, tapi konduktivitas termal langkung handap tibatan aranjeunna. Jalma bakal milih bahan dasar / inti sorangan dumasar kana aplikasi anu béda.

Sacara umum, aluminium mangrupikeun pilihan anu paling ekonomis nimbang konduktivitas termal, kaku, sareng biaya. Ku alatan éta, dasar / bahan inti normal Metal Core PCB dijieunna tina aluminium. Di perusahaan urang, upami henteu pamundut khusus, atanapi catetan, inti logam ngarujuk bakal aluminium, teras MCPCB hartosna Aluminium Core PCB. Upami anjeun peryogi Tambaga Core PCB, Steel Core PCB, atanapi Stainless steel inti PCB, anjeun kedah nambihan catetan khusus dina gambar.

Kadang-kadang jalma bakal ngagunakeun singketan "MCPCB", tinimbang ngaran lengkep salaku Metal Core PCB, atawa Metal Core Printed Circuit Board. Sarta ogé dipaké kecap béda nujul inti / basa, jadi Anjeun ogé bakal ningali ngaran béda tina Metal Core PCB, kayaning  Metal PCB, Metal Base PCB, Metal dijieun PCB, Metal Clad PCB na Metal Core Board jeung saterusna.

MCPCB dianggo tibatan PCB FR4 atanapi CEM3 tradisional kusabab kamampuan pikeun ngaleungitkeun panas sacara éfisién tina komponén. Ieu kahontal ku ngagunakeun Lapisan Diéléktrik Thermal Conductive.

Beda utama antara papan FR4 sareng MCPCB nyaéta bahan diéléktrik konduktivitas termal dina MCPCB. Ieu tindakan minangka sasak termal antara komponén IC jeung plat Nyieun logam. Panas dilaksanakeun ti bungkusan ngaliwatan inti logam ka tilelep panas tambahan. Dina dewan FR4 panas tetep ngeuyeumbeu lamun teu ditransfer ku heatsink topical. Numutkeun tés lab a MCPCB kalawan 1W LED tetep deukeut hiji ambient 25C, sedengkeun 1W LED sarua dina dewan FR4 ngahontal 12C leuwih ambient. LED PCB salawasna dihasilkeun ku inti Aluminium, tapi kadang PCB inti baja ogé dipaké.

Keunggulan MCPCB

1. dissipation panas

Sababaraha LEDs dissipate antara 2-5W panas sarta kagagalan lumangsung nalika panas ti LED teu dipiceun leres; kaluaran lampu LED urang ngurangan ogé degradasi nalika panas tetep ngeuyeumbeu dina pakét LED. Tujuan tina MCPCB nyaéta éfisién ngaleungitkeun panas tina sadaya IC topikal (sanés ngan ukur LED). Basis aluminium sareng lapisan diéléktrik konduktif termal bertindak salaku sasak antara IC sareng tilelep panas. Hiji tilelep panas tunggal dipasang langsung ka dasar aluminium ngaleungitkeun butuh sababaraha sinks panas dina luhureun beungeut dipasang komponén.

2. ékspansi termal

Ékspansi termal sareng kontraksi mangrupikeun sifat umum zat, béda CTE béda dina ékspansi termal. Salaku ciri sorangan, aluminium sarta tambaga gaduh sateuacanna unik ti FR4 normal, konduktivitas termal tiasa 0.8 ~ 3.0 W / c.K.

3. stabilitas dimensi

Ieu jelas yén ukuran papan sirkuit dicitak basis logam leuwih stabil ti bahan insulating. Parobahan ukuran 2.5 ~ 3.0% nalika Aluminium PCB jeung panels sandwich aluminium dipanaskeun tina 30 ℃ nepi ka 140 ~ 150 ℃.


Wilujeng sumping didatangan Best Téhnologi pabrik pcb logam inti.

Chat with Us

Kirim panalungtikan anjeun